Vrouw doet aangifte wegens verkrachting tegen Danny de Munk

Een vrouw heeft aangifte gedaan van verkrachting tegen zanger Danny de Munk, meldt De Telegraaf. De zedenpolitie van de eenheid Zeeland- West-Brabant onderzoekt de zaak.

De vrouw in kwestie zou ten tijde van de musical Ciske de Rat in 2007 en 2008 met Danny hebben samengewerkt, en stelt in haar aangifte dat ze tegen haar wil seksuele handelingen moest ondergaan, die volgens het Wetboek van Strafrecht als verkrachting gelden. De aangifte is op 27 mei gedaan, aldus de krant.

Danny “bestrijdt uitdrukkelijk dat hij zich ooit schuldig heeft gemaakt aan seksueel grensoverschrijdend gedrag, laat staan aan strafbare feiten”, zegt zijn advocaat Royce de Vries desgevraagd tegen het AD. Danny is op de hoogte van de aangifte omdat Telegraaf-misdaadverslaggever John van den Heuvel per ongeluk een mail naar hen doorstuurde waarin de gegevens van de aangever vermeld stonden. “Inmiddels is cliënt – door een abusievelijk doorgestuurde mail – bekend met de identiteit van de aangeefster. Dit bevestigt voor hem dat de beschuldiging ongefundeerd is”, aldus De Vries. “Cliënt kan dit onderbouwen en zal dit ook graag doen bij de daartoe aangewezen partijen. Cliënt is onthutst over deze onterechte beschuldigingen en beraadt zich over het nemen van juridische vervolgstappen.”

Afwezig

Afgelopen april werd Danny in een video van roddelvlogger Yvonne Coldeweijer beschuldigd van seksueel wangedrag, gebaseerd op het verhaal van een vrouw die in de periode 2007/2008 met hem samenwerkte. Stage Entertainment, destijds product van de musical, liet daarop weten kennis te hebben genomen van de beschuldigingen en een onderzoek te starten.

Begin 2008 was Danny langere tijd niet te zien in de musical en volgens Stage Entertainment zou zijn afwezigheid te wijten zijn aan gezondheidsproblemen, zo meldde een woordvoerder van Stage destijds. Danny’s moeder liet vervolgens aan Albert Verlinde weten dat haar zoon “absoluut niet ziek of overspannen is”. Vervolgens kwamen geruchten op gang dat er onenigheid was tussen Danny en de producent van de musical.