Sonja Bakker

Sonja Bakker openhartig over trouwplannen

Sonja Bakker besloot een jaar geleden te gaan samenwonen met haar nieuwe liefde Barry van Suijdam. Ze waren toen pas vijf maanden samen, maar Sonja was en is nog steeds volledig overtuigd van haar liefde voor hem.

‘We blijven romantisch, dat is het leukste’, vertelt Sonja aan Weekend. Of de twee trouwplannen hebben? ‘Misschien trouwen we nog wel eens. Ik zeg nooit nooit, want we zijn erg gelukkig, en de kinderen ook’, aldus de schrijfster. Sonja trouwde al twee keer eerder, eerst met Koen Lenting, met wie ze haar boekenimperium opbouwde, en daarna met Jan Reus.

Drie keer is scheepsrecht, zou je zeggen, maar Sonja weet dat nog zo net niet. ‘Het is wel goed, we nemen de tijd. Ik weet inmiddels dat het huwelijk geen toegevoegde waarde heeft, dat het dan niet allemaal ineens anders wordt. We hebben het nu heel erg leuk en de kinderen zijn blij, daarom stoppen we ons geld liever in een mooie vakantie naar Ibiza. Een beetje West-Fries denk ik, maar dat vinden we ook goed’, vertelt ze.

Toch laat de dieetgoeroe zich door haar twee mislukte huwelijken ook niet weerhouden. ‘Nee. Mijn moeder heeft dat ook. Zij is 27 jaar getrouwd geweest met mijn vader en uiteindelijk ging het fout omdat ze te jong getrouwd waren. Toen ging ze met Frans, die overleed aan darmkanker, heel zielig. Nu heeft ze weer een leuke man. Zij zegt: ‘Als je er voor openstaat, komen de dingen vanzelf. Dan heb je energie. Als je zegt: ‘Ik ga dit of dat nooit meer doen’, ben je passief bezig. Je moet proberen er weer van te genieten en jezelf over te geven aan de liefde.’ Daar ben ik het helemaal mee eens, maar het moet wel wederzijds zijn. Als je het alleen doet, lukt het niet. Maar tussen Barry en mij zit het goed. We zijn allebei blije mensen, nooit chagrijnig.’

Ook interessant:

ZIEN: Sanne Vogel deelt mierzoet kiekje van haar pasgeboren tweeling

‘Moedermaffia’ heeft het gemunt op Joëlle Witschge

BABYFOTO: Dochtertje voor Amanda Beekman!