Johnny Kraaijkamp

Johnny Kraaijkamp: ‘Ik wil nooit meer trouwen’

Johnny Kraaijkamp (65) heeft met beide handen zijn nieuwe rol in Goede Tijden, Slechte Tijden aangepakt. Niet alleen omdat hij het leuk vindt, de acteur moet ook nog gewoon werken voor de kost.

Na jaren van stilte is Johnny Kraaijkamp de afgelopen twee jaar weer wat meer in the picture geweest. Hij was te zien in Expeditie Robinson en binnenkort speelt Johnny in de musical Verliefd Op Ibiza. Én hij maakt zijn entree in Goede Tijden, Slechte Tijden. ‘In dit landje moet je af en toe aan de bel klingelen van: hallo, ik ben er nog. Wat dat betreft gaat het de goede kant op, ik ben wel tevreden. Ik werk veel en regelmatig en dat kan niet iedere acteur in Nederland zeggen’, vertelt de acteur.

Johnny vindt het heerlijk om te werken. Maar hij is zich er ook van bewust dat het zomaar opeens anders kan zijn. Zo vertelt hij: ‘Dat heb ik ook ondervonden. Dat je denkt: hé, nu heb ik een paar maanden geen werk. Dat is de vervelendste kant van dit beroep, je hebt nooit zekerheid.’ Volgens Kraaijkamp kun je in dit land met dit vak nooit echt rijk worden: ‘Je kunt er echter wel een goed bestaan van opbouwen en daar is het mij ook om te doen. (…) Als ik geen alimentatie had hoeven betalen, dan had ik nu een ton of zeven gehad. Maar goed, als ik het voor het geld deed, dan had ik huisjesmelker moeten worden.’

Eerder was Johnny getrouwd met Janine Scheffers en had hij langdurige relaties met Annick Boer, Sophia Ocenta en Peggy Reiziger. Op dit moment is er geen nieuwe vrouw in zijn leven: ‘Ik heb het daar veel te druk voor.’ Toch sluit hij een relatie in de toekomst niet uit. ‘Maar ik trouw in ieder geval nooit meer, dat vind ik iets te duur, haha’, besluit hij.

Lees ook:

Marco Borsato geveld door burn-out

Fred van Leer dolblij met deze man in zijn leven

Patricia Paay onthult: ‘Nicky en Maurice waren geen grote liefdes’