Karin Bloemen

Karin Bloemen voelt zich in haar hoofd zeven jaar

Karin Bloemen is weliswaar in juni zestig jaar geworden, in haar hoofd voelt ze zich zeven jaar, vertelt ze in een interview met De Telegraaf.

‘Laat ik het zo zeggen… ik ben op die leeftijd min of meer al een beetje ‘volwassen’ geworden en heb een deel van mijn kindertijd gemist.’ De zangeres en cabaretière doelt daarmee op de periode dat zij van haar zevende tot haar zestiende werd misbruikt door haar stiefvader. Ze schreef die aardedonkere periode van zich af in het boek Mijn ware verhaal dat vorig jaar verscheen. Een aangrijpend relaas over misbruik, mishandeling en angst.

Toch heeft ze, zegt ze, nooit het kind in zichzelf verloren. ‘Vandaar dat ik altijd maar wil ‘spelen’, nu al veertig jaar op het toneel.’ Vanaf september wil de artieste weer het theater in met de de voorstelling Billie, Aretha, Norah, Amy… Karin!. ‘Het moet toch weer lukken om voor driehonderd mensen op een veilige manier een theatervoorstelling te geven. Dan geef ik er desnoods twee op een avond. Ook geen probleem!’

LEES OOK:

ZIEN: DÉZE VROUW MAAKT TOINE VAN PEPERSTRATEN WEER GELUKKIG!

HUISHOUDSTER NADÈGE DOET BOEKJE OPEN: ‘MARTIEN ONTSLOEG OOK CAROLINE’

BRIDGET MAASLAND ONDER VUUR NA HAZES-REACTIE