Kees Driehuis

Kees Driehuis op 67-jarige leeftijd overleden

Presentator Kees Driehuis is afgelopen dinsdag op 67-jarige leeftijd overleden. Dat heeft BNNVARA vandaag bekendgemaakt.

Kees Driehuis is vooral bekend van de tv-kennisquiz Per Seconde Wijzer. Vorig jaar stopte hij met het programma. Daarna werd hij ziek, ongeneeslijk naar later bleek.
In 1974 begon Driehuis zijn carrière bij de VARA. Bij de radio was hij redacteur, eindredacteur en presentator van actualiteitenprogramma’s als Dingen van de Dag, Radioweekblad en Onder Vuur. Na de radio volgde de tv. Driehuis was redacteur bij Sonja Barend, eindredacteur van Impact, van Zembla en van de historische serie De Strijd, over de gouden eeuw van de arbeider. Ook presenteerde hij Per Seconde Wijzer, De Kleine Wijzer, NOVA, Buitenhof en was hij de stem van het Sinterklaasjournaal.

BNNVARA noemt hem ‘een vreedzame barricade-journalist’. In de journalistieke programma’s waar hij aan werkte koos Driehuis voor ‘maatschappelijk en politiek relevante onderwerpen, waarin een positie werd ingenomen. Waardevrije journalistiek bestond voor hem niet. Hij stak zijn nek uit, sprak zich uit, politiek correct of niet.’ De omroep memoreert de woorden waarmee Driehuis zijn laatste aflevering van Per Seconde Wijzer, en daarmee zijn loopbaan, beëindigde: ‘Niets is blijvend’.

Lees ook:

Kees Driehuis stopt met Per Seconde Wijzer

Breaking Bad-acteur Robert Forster (78) overleden

Gordon herdenkt overleden moeder: ‘nog elke dag mis ik haar’

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen