×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Kees Driehuis stopt met Per Seconde Wijzer

25.01.2018 -

Kees Driehuis stopt na 29 jaar met de kennisquiz Per Seconde Wijzer. Komend seizoen wordt zijn laatste, heeft BNNVARA donderdag bekendgemaakt.


Driehuis gaat met pensioen. Afgelopen najaar nam hij al afscheid van BNNVARA na een dienstverband van meer dan veertig jaar. Hij was onder meer redacteur bij programma's van Sonja Barend en was initiatiefnemer en eindredacteur van Zembla. Ook presenteerde hij Nova en Buitenhof.

'Kees Driehuis is zo ongeveer Per Seconde Wijzer', zegt BNNVARA-mediadirecteur Robert Kievit over zijn afscheid. 'Intelligent, scherp, ad rem, vol humor. Wij zijn hem veel dank verschuldigd voor de jarenlange presentatie van de kennisquiz, die mede dankzij hem behoort tot de klassiekers van de Nederlandse televisie.'

Per Seconde Wijzer gaat in het najaar door zonder Driehuis. De nieuwe presentator wordt later bekendgemaakt.