Screenshot 2022 04 28 15.26.40

Geweldig nieuws voor Linda Hakeboom

Linda Hakeboom kan eindelijk opgelucht ademhalen: op de MRI-scan die ze maandag ter controle moest ondergaan, is geen spoor van kanker te zien. “Ik moet nu pas over een jaar weer terugkomen, dus tot die tijd kunnen we eindelijk een beetje ontspannen”, jubelt de 36-jarige regisseur en presentatrice op Instagram.

“Aaahhhhh! De uitslag van de scan is GOED!!! Er is officieel geen kanker meer te zien op de plaatjes!”, schrijft ze dolblij. Maandag deelde ze vanuit het ziekenhuis dat ze het “mega-spannend” vond. “Nu hopen op goed nieuws.”

Bij Linda werd zo’n twee jaar geleden borstkanker geconstateerd. Een zware periode van chemotherapie en bestralingen volgde, waarover ze voor de site van haar naamgenoot de vlog Linda’s Kankerverhaal maakte. Ze won met haar vlogdagboek een Televizier-ster.

Flashbacks naar eerste infuus met chemo

Afgelopen november werden de behandelingen afgerond en probeerde ze haar leven weer op te pakken. Dat viel nog niet mee, vertelde Linda aan LINDA.nl. “Tijdens je behandeling sta je in die overlevingsstand en gaat je brein heel slim om met levensbedreigende situaties”, zei ze. “Alleen de meest essentiële stukjes verwerk je op dat moment, de rest stop je weg. En die komen nu allemaal naar boven, te pas en te onpas. Dan sta ik boodschappen te doen en krijg ik ineens een flashback naar mijn eerste infuus met chemo. Dat moet ik dan laten gebeuren, er nieuwe dingen bij voelen. Alle puzzelstukjes vallen langzamerhand in elkaar.”

Beeld: Instagram@lindahakeboom