×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

China doet Lady Gaga in de ban

Vanwege gesprek met de dalai lama

28.06.2016 -

De almachtige Communistische Partij van China heeft zangeres Lady Gaga in de ban gedaan omdat zij met de dalai lama heeft gesproken. De Amerikaanse en de Tibetaanse spirituele leider ontmoetten elkaar afgelopen weekeinde in Indianapolis.


Dat gesprek duurde precies negentien minuten. Het draaide om onderwerpen als yoga en geestelijke gezondheid. Dat was voor het regiem in Peking al ruim voldoende. Lady Gaga is in de ban gedaan, wat betekent dat haar muziek wordt geblokkeerd en niet meer mag worden beluisterd, ook niet in Hongkong. De dalai lama, sinds 1959 in ballingschap, werd door de propaganda-afdeling van de partij en passant omschreven als een wolf in schaapskleren.

Wie met de dalai lama spreekt, loopt altijd het risico op een boze reactie uit Peking. Artiesten en groepen als Maroon 5, Björk en Oasis mogen om die reden bijvoorbeeld niet meer in China optreden.

Foto: Instagram Lady Gaga

Reacties