×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Lady Gaga interviewt Dalai Lama

27.06.2016 -

Wat een eer voor Lady Gaga. Zij mocht dit weekend in gesprek met de Dalai Lama.


Het gesprek was te volgen op Facebook. Daarin stelde de muzikante vragen die via dat sociale medium waren binnengekomen voor de Dalai Lama. De spiritueel leider grapte over het leeftijdsverschil tussen hemzelf en de zangeres. "Ik ben een 81-jarige. Mijn ervaring is veel groter dan jouw ervaring."

Maar de twee hadden ook serieuze gespreksonderwerpen. "Hoe vind ik gemoedsrust terwijl er zoveel nare dingen gebeuren in de wereld?", vroeg iemand via Facebook. De Dalai Lama antwoordde dat tragische situaties vaak ondraaglijk lijken, maar benadrukte dat er ook veel positieve zaken spelen in de wereld en dat jongeren de hoop niet moeten opgeven.

Zowel de Tibetaan als Gaga riep de jongere generatie op meer compassie te hebben. "Als je meer om anderen geeft, dan krijg je ook het gevoel dat je er meer toe doet voor hen. Dat geeft zelfvertrouwen en een betekenisvoller leven. Ander word je eenzaam, hulpeloos en moedeloos", aldus de Dalai Lama. Ook Lady Gaga beargumenteerde dat iemand die zich ontfermt over anderen, zich minder alleen voelt. "Want dan weet je dat we allemaal bij elkaar horen."

Foto: YouTube Gaga Daily

Reacties