Drew Barrymore Gettyimages 1847729442

Drew Barrymore trots dat ze de ‘ketting van alcoholisme’ in haar familie verbrak

Drew Barrymore is trots dat ze is gestopt met drinken, omdat alcoholmisbruik een groot probleem is geweest in haar familie. “Stoppen met drinken is een van de meest eervolle dingen die ik kan doen voor de familie Barrymore”, zegt de 49-jarige actrice in gesprek met het Amerikaanse tijdschrift People.

“Alcohol drinken werkt niet voor onze familie en ik ben degene die daar een einde aan maakt”, aldus Barrymore. “Ik ben degene die de ketting verbreekt. Misschien nemen mijn kinderen en hun kinderen daar dan een voorbeeld aan.”

Lees ook: Drew Barrymore na zes jaar weer druk aan het daten

Doodgedronken

John Drew Barrymore, de vader van de actrice, had alcoholproblemen. Ook haar tante Diana kampte met soortgelijke problemen, onthulde ze in haar boek Too Much, Too Soon. Haar opa John Barrymore heeft zichzelf zelfs doodgedronken. Barrymore zelf is in 2019 gestopt met drinken, op aandringen van haar therapeut en goede vrienden als Cameron Diaz. Drew vertelde eerder dat ze meer begon te drinken na haar scheiding van haar man Will Kopelman in 2016, de vader van haar twee dochters.

Op haar dertiende in afkickkliniek

De actrice en talkshowhost kreeg al op zeer vroege leeftijd te maken met verslavingen. Na haar grote doorbraak op nog maar zevenjarige leeftijd als Gertie in de kaskraker E.T. the Extra-Terrestrial ging het al gauw helemaal mis. Op feestjes kreeg kleine Drew alcohol, wiet en cocaïne. Toen ze dertien was werd ze opgenomen in een afkickkliniek. Op haar veertiende kwam ze opnieuw in een kliniek terecht, na een zelfmoordpoging. Zanger David Crosby, van de band CrosbyStills & Nash (& Young), en zijn vrouw ontfermden zich over de jonge actrice en gaven haar een dak boven haar hoofd, ver uit de buurt van verleidingen. Op haar vijftiende liet Drew haar ouders uit de ouderlijke macht ontzetten en trok ze in haar eentje in in haar eigen appartementje.