Koningin Elizabeth

Sobere viering verjaardag koningin Elizabeth

De verjaardag van koningin Elizabeth wordt zaterdag op sobere en ingetogen wijze gevierd. Vanwege de coronacrisis is er geen grote parade in het centrum van Londen en laat de koninklijke familie zich ook niet op het balkon van Buckingham Palace zien. In plaats daarvan is er een kleinschalige militaire ceremonie op Windsor Castle.

De festiviteiten, het zogeheten Trooping The Colour, trekken normaal gesproken duizenden royaltyfans. Zij zullen het zaterdag met de televisiebeelden van de aangepaste viering moeten doen. De BBC zendt de ceremonie aan het einde van de ochtend live uit.

De ‘royal salute’ op Windsor Castle wordt door de koningin zelf afgenomen. Op de quadrangle – de vierhoek – van Windsor Castle wordt deze uitgevoerd door de Welsh Guards. De werkelijke verjaardag van Elizabeth was overigens al op 21 april. Ze werd toen 94 jaar.

Of er ook andere leden van de koninklijke familie aanwezig zijn, is nog niet bekend. Normaal gesproken staan zij aan het einde van de festiviteiten vanaf het balkon gezamenlijk te zwaaien naar de fans. Mogelijk laat zaterdag de deze week 99 geworden prins Philip zich weer eens in het openbaar zien. Hij verblijft momenteel ook op Windsor Castle.