André Dongelmans

André Dongelmans: ‘Mensen kwetsen mij om mijn uiterlijk’

André Dongelmans heeft altijd lekker in zijn vel gezeten, maar nu hij op Instagram kwetsende reacties op zijn buik krijgt, maakt hem dat onzeker.

André heeft het drukker dan ooit, maar hoge bomen vangen veel wind, merkt de Luizenmoeder-acteur. Hij krijgt nu bijvoorbeeld op Instagram nare reacties op zijn buik: ’Zoals: moet je niet gaan sporten? of: je hometrainer werkt niet, of: heb je een bal ingeslikt? Van die reacties werd ik toch onzeker. Ik baal daar zo van. Het kwetst mij steeds vaker en steeds meer. Het maakt me onzeker dat de maatschappij kennelijk vindt dat bepaalde lichamen wel kunnen en andere niet. Dat is moeilijk, want je gaat daardoor toch twijfelen, en denken dat je zou moeten veranderen. Ik heb dat nooit eerder gehad, maar nu merkte ik dat ik er ongelukkig van werd, en mijn buik inhield bij mensen’, aldus de acteur.

André maakt zich zorgen en heeft dan ook een boodschap: ’Deze manier van onderdrukken is gevaarlijk! Dus alsjeblieft, mensen die geen platte of gespierde buik hebben, laten we met z’n allen af en toe onze lichamen op Instagram op een eerlijke manier posten, want zo redden we letterlijk levens, ook van komende generaties. Ik vind dat ik daarvoor moet gaan staan, omdat het belangrijk is dat mensen inzien dat dit gewoon niet langer zo kan.’

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen