Anp 456757638

Strafeis Glennis Grace: taakstraf en voorwaardelijke celstraf

Tegen Glennis Grace is woensdag 200 uur taakstraf en een voorwaardelijke celstraf van een maand geëist voor het geweldsincident in een Amsterdamse supermarkt in februari dit jaar. De officier van justitie sprak van hevig geweld dat losbarstte in de Jumbo-vestiging aan de Westerstraat.

Het Openbaar Ministerie verdenkt de 44-jarige Glenda Batta, de echte naam van de zangeres, van openlijke geweldpleging en daarnaast van mishandeling met voorbedachten rade. Alleen de tenlastegelegde doodsbedreiging kan het OM niet bewijzen.

De zangeres ontkent dat ze iemand heeft bedreigd in de supermarkt, waar eerder die avond haar 15-jarige zoon Thony zou zijn aangesproken op het roken van een elektronische sigaret. Tijdens de zitting in de rechtbank in Amsterdam werd ze geconfronteerd met bewakingsbeelden van het chaotische incident, waarbij supermarktmedewerkers werden getrapt en geslagen door een groep van vijf volwassenen en twee minderjarigen. De zangeres gaf als eerste een “duw in het gezicht” van de winkelmedewerker en gaf hem een knietje.

Andere verdachten

Er staan zeven verdachten terecht. Tegen Batta’s ex-vriend Dion K. (27) eiste de officier een werkstraf van 200 uur en een maand voorwaardelijk gevangenisstraf voor geweld, mishandeling en bedreiging. Tegen Thony’s neef Jonathan L. (20) is een werkstraf van 200 uur geëist. Reginald K. (51) die als vader van Thony’s vriend meeging naar de supermarkt, hoorde een werkstraf van 150 uur tegen zich eisen voor openlijk geweld. Mohammed K. (21) krijgt wat justitie betreft 150 uur werkstraf en 2 maanden gevangenisstraf, omdat hij in zijn proeftijd zat.

Batta’s zoon en zijn vriend staan donderdag voor de kinderrechter. De zoon zou met een winkelmandje hebben gegooid en sloeg een medewerker voordat hij uit de winkel werd verwijderd. Volgens Glennis Grace kwam hij met een bebloed gezicht thuis, waarop ze besloot verhaal te komen halen.

De bedoeling van de verdachten was volgens de aanklager om het personeel in te sluiten. “Dit handelen kan echt niet anders worden omschreven dan het overnemen van de Jumbo om daar de dienst uit te maken”, aldus de officier. Volgens de aanklager nam Batta het initiatief en erkende de zangeres dat op zitting. “Jonge supermarktmedewerkers zijn belaagd. Ze zijn opgejaagd, geslagen, getrapt en achtervolgd terwijl ze gewoon op zaterdagavond aan het werk waren. Dat kan worden gezien als eigenrichting.”