Glennis Grace Voor Rechter In Zaak Mishandeling In Supermarkt

Slachtoffers Glennis Grace bereid te praten over schadevergoeding

De slachtoffers van het geweldincident in de Jumbo, waarbij zangeres Glennis Grace betrokken was, staan open voor een gesprek over een schadevergoeding. Dat laat hun advocaat Richard Korver vrijdag desgevraagd weten aan het ANP.

“Het siert haar dat ze hiertoe pogingen wil ondernemen. Wij staan altijd open voor het gesprek”, aldus Korver. Vrijdagochtend bevestigde Kerem Canatan, de advocaat van Glennis Grace, dat de zangeres met haar slachtoffers wil spreken over een schadevergoeding.

De rechter veroordeelde Glenda Batta, zoals haar echte naam luidt, woensdag tot een taakstraf van tweehonderd uur. Zij werd schuldig bevonden aan openlijke geweldpleging, maar werd vrijgesproken van mishandeling en bedreiging. Vier medeverdachten werden veroordeeld tot kortere taakstraffen. Haar 16-jarige zoon werd donderdag veroordeeld tot een taakstraf van 120 uur, waarvan veertig voorwaardelijk. Daarnaast legde de kinderrechter hem een leerstraf op van 35 uur in de vorm van een training agressiecontrole.

Wanneer gesprek plaatsvindt is onbekend

De rechter heeft Batta niet opgedrongen om een schadevergoeding te betalen, toch wil de zangeres met de slachtoffers in gesprek. Korver liet eerder weten daarop in te willen gaan, maar pas na het afronden van de strafzaak en het vonnis. Het was toen nog niet zeker of ook een schadevergoeding bespreekbaar was voor Batta en haar advocaat.

Het is nog niet bekend wanneer en waar het gesprek gaat plaatsvinden.