Marco Borsato

‘Nog twee vermeende slachtoffers Marco Borsato melden zich’

Na de oproep van John van den Heuvel, waarin hij slachtoffers die te maken hebben gehad met mogelijk seksueel overschrijdend gedrag door Marco Borsato vroeg zich te melden, zijn twee meldingen binnengekomen. Dat maakte Mick van Wely, met wie Van den Heuvel het verhaal publiceerde, dinsdagavond bekend in Beau.

Volgens de misdaadjournalist gaat het om ’twee partijen die spreken namens de vermeende slachtoffers’. ‘We zullen met hen gaan praten. Ik ben benieuwd naar hun verhaal’, zei Van Wely. Verder kon hij er niets over kwijt.

Aangifte

De Telegraaf publiceerde dinsdag een verhaal over een vrouw van nu 22 jaar die maandag aangifte heeft gedaan van seksueel misbruik door Borsato. De hitzanger zou zich vanaf haar vijftiende jaar geregeld aan haar vergrepen hebben. Borsato zou het meisje, dat anoniem blijft in het verhaal, daarbij onzedelijk hebben betast. De zanger en het meisje kenden elkaar via haar ouders, van wie de zanger een huisvriend zou zijn geweest. Na het overlijden van de vader van het vermeende slachtoffer wierp Borsato zich op als een soort pleegvader.

Veel onderzoek

Van den Heuvel riep na de publicatie van het verhaal via Instagram mensen die meer informatie hebben op zich bij hem te melden. ‘Aan het artikel is veel onderzoek voorafgegaan. Uit dat onderzoek blijkt ook dat meer meisjes en jonge vrouwen informatie hebben of aangifte overwegen’, schreef hij.

Dinsdag liet Borsato via zijn advocaten van Knoops’ Advocaten weten kennis te hebben genomen van de aangifte. Hij meent dat het ‘goed’ is dat er een aangifte ligt. Die kan volgens hem worden meegenomen in het door hem aangevraagde onderzoek door het OM. De zanger ziet de uitkomst van dat onderzoek ‘met vertrouwen’ tegemoet. De advocaten laten weten het te houden bij de eerder gegeven reacties en verder niet te reageren.