Jaimie Vaes en Lil Kleine

Lil Kleine en ex in januari voor rechter om omgangsregeling

Lil Kleine en Jaimie Vaes staan op 17 januari volgend jaar opnieuw tegenover elkaar in de rechtbank in Den Haag. Jorik Scholten, zoals Lil Kleine echt heet, wil dat de rechter een omgangsregeling vaststelt voor Lío, het 3-jarige zoontje van hem en Vaes. Dat bevestigt zowel de advocaat van Scholten als de advocaat van Vaes aan het ANP na berichtgeving van Yvonne Coldeweijer, de vrouw achter het juicekanaal Life of Yvonne.

De zaak is achter gesloten deuren omdat het een familiezaak is waar een jong kind bij is betrokken. Kim Beumer, de advocaat van Vaes, bevestigt dat de rechtbank door Scholten specifiek is gevraagd om contact tussen Lil Kleine en Lío mogelijk te maken. Eerder vroeg de artiest Vaes al om goedkeuring van ouderlijk gezag, maar daar gaat het op 17 januari niet om bij de rechtbank. Volgens de advocaat van de rapper, Patrice Katz, heeft Scholten zijn zoon na de geboorte wel erkend, maar is het ouderlijk gezag nooit goedgekeurd door Vaes. Beumer zegt dat de zaken “iets genuanceerder liggen”.

‘Er is veel gebeurd’

Beumer voegt daaraan toe dat Vaes nooit gezegd zou hebben dat Scholten zijn kind niet mag zien. “Er is alleen ontzettend veel gebeurd tussen hen, zoals de mishandeling waar veel mensen veel van mee hebben gekregen.” Vaes zou om die reden eerst het onderlinge contact en vertrouwen willen herstellen. Scholten zou haar daarop gezegd hebben niets met zijn ex-verloofde te maken willen hebben. Toen zou Vaes besloten hebben dat het beter is als Scholten nog geen contact heeft met hun zoon. Mocht Lil Kleine mee willen beslissen over zaken als waar Lío naar school gaat en of hij verhuist, dan heeft hij ouderlijk gezag nodig.

Afhandelen relatie

Scholten en Vaes stonden maandagochtend al tegenover elkaar in de rechtbank van Amsterdam om het einde van hun relatie af te handelen en spullen te verdelen. Daarbij ging het om zaken als dure horloges, prijzige schoenen en een broodrooster. De rechter besloot dat twee van de drie horloges worden toegewezen aan Vaes. Over de andere spullen kon de rechter nog geen oordeel geven. Vaes en Scholten werd gevraagd om in een schorsing samen tot een oplossing te komen, maar dat lukte hen niet. De partijen krijgen nu tot 30 november de tijd onderling tot een oplossing te komen.

Onderzoek loopt nog

Het Openbaar Ministerie (OM) doet momenteel nog onderzoek naar Lil Kleine. Het onderzoek werd half februari gestart. Het OM liet toen weten de rapper te verdenken van een poging tot zware mishandeling van Vaes. Scholten werd half februari aangehouden nadat beelden naar buiten waren gekomen waarop te zien was dat hij Vaes met haar hoofd tussen een autodeur klemde. De rapper bracht als gevolg daarvan drie nachten door op het politiebureau in Amsterdam. Vlak na het incident brak Vaes met Lil Kleine. Zij liet begin april in een interview op televisie weten dat zij aangifte tegen haar ex had gedaan.