Keith Bakker

Keith Bakker moet 4,5 jaar de cel in wegens verkrachting

De voormalige verslavingsgoeroe Keith Bakker is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 4,5 jaar voor verkrachting van een minderjarig meisje dat hij hielp met haar eetstoornis.

De opgelegde straf is lager dan de zes jaar gevangenisstraf die de officier van justitie had geëist. De officier van justitie had daarnaast ook tbs met dwangverpleging geëist. De rechtbank besloot Keith Bakker geen tbs-maatregel op te leggen, omdat de psychiater en psycholoog hem volledig toerekeningsvatbaar achten. Keith reageerde furieus op de uitspraak van de rechtbank in Amsterdam en noemde het ‘middeleeuws wat u doet’. De voormalige verslavingsgoeroe kondigde meteen hoger beroep aan.

Keith zou het meisje vanaf haar zestiende hebben misbruikt in Hilversum, Amsterdam, Londen en Saint-Tropez. Zelf ontkent hij dat hij voor haar achttiende verjaardag seks met haar heeft gehad, maar de rechtbank vindt dit ongeloofwaardig. ‘Ze was financieel en emotioneel volledig afhankelijk van u’, aldus de rechtbank in het vonnis. ‘Het slachtoffer raakte volledig geïsoleerd.’ Bakker zit sinds oktober 2019 vast. Hij kreeg in 2012 vijf jaar cel opgelegd wegens misbruik van een aantal meisjes en vrouwen.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen