Brigitte Kaandorp 26092102

Brigitte Kaandorp: ‘Ooglidcorrectie heeft me niet van onzekerheid afgeholpen’

Brigitte Kaandorp heeft een ooglidcorrectie ondergaan, maar is nu niet bepaald enthousiast over het resultaat. “Ik ben me echt het lazarus geschrokken”, zegt ze in AD’s weekendmagazine Mezza.

De 59-jarige cabaretière vertelt in het magazine onder meer hoe ze omgaat met ouder worden. “Ik heb me een periode heel slecht gevoeld. Je bent tot misschien wel vijftig, onoverwinnelijk. Dan ineens slaat het verval letterlijk toe. Je huid wordt minder elastisch, je bent niet meer vruchtbaar, je voelt je tien jaar lang alsof je de volgende dag ongesteld moet worden. Als je niet uitkijkt, zak je uit, je borsten gaan op je knieën hangen. Sommige vrouwen raken daarvan in paniek.”

Zo ook Brigitte zelf. Er iets aan laten doen is zinloos, vindt ze, want “dan blijkt er geen houwen aan”. Zelf ging ze toch onder het mes voor een ooglidcorrectie omdat ze naar eigen zeggen wel heel veel ooglid had, maar dat had achteraf geen enkele zin, zo beschrijft ze. Sterker nog, ze schrikt nog altijd als ze in de spiegel kijkt. “Het heeft me niet van onzekerheid afgeholpen. En het helpt niks, want alles gaat toch weer hangen.” In zich laten snijden, dat was eens maar nóóit weer. “Ik zou er ook nooit nooit nooit meer iets aan laten doen, ook geen botox, niks. Ik ben me echt het lazarus geschrokken.”

‘Leuker dan toen je achttien was’

Als je ouder wordt en je kunt je losmaken van de teleurstelling over wat je daardoor allemaal kwijt bent geraakt, blijft er gewoon een leuk wijf over, concludeert de cabaretière. “Dan blijk je niet helemaal ingestort, dan ga je terug naar de essentie. En die essentie heb je in al die jaren opgebouwd, je bent ook leuker dan toen je achttien was.”

Foto: Reni van Maren