Dirk Kuyt

Scheiding Dirk Kuyt en Gertrude eindelijk rond: ‘Eerder leek harmonieuze afwikkeling onbereikbaar’

De scheiding van Dirk Kuyt (41) en ex-vrouw Gertrude is na veel gesteggel afgerond. Tot ruim een week geleden leek daar nog geen sprake van en moesten er zelfs rechters aan te pas komen om zich te buigen over “echtscheiding gerelateerde onderwerpen”, maar dat is op het laatste moment afgewend, meldt Gertrude’s advocaat Mr. K. Beumer aan Shownieuws.

Na een huwelijk van zeventien jaar en vier kinderen samen kwam er in 2020 een einde aan de relatie. Een enorme klap voor Gertrude, blijkt uit de verklaring van haar advocaat, die stelt dat zij “uit het niets werd geconfronteerd met het feit dat van de een op de andere dag haar huwelijk voorbij was” omdat “Dirk besloot om na 22 jaar lief en leed samen te hebben gedeeld, te kiezen voor een ander leven”. Daarna volgde een rouwproces voor Gertrude, maar moest er tegelijkertijd een scheiding en alles wat daarbij hoort, worden afgewikkeld. De twee waren namelijk in gemeenschap van goederen getrouwd, onthulde Weekend eerder.

Die afwikkeling ging dus bepaald niet van een leien dakje, verklaart Beumer. “Een periode van onzekerheid en moeilijke gesprekken volgde. Tot ruim een week geleden leek de harmonieuze afwikkeling die haar voorstond nog onbereikbaar.” Maar, net voordat de kwestie voor de rechter zou komen, is er tussen beide partijen toch een overeenstemming bereikt. Gertrude is opgelucht dat ze haar rouwproces kan afronden en een nieuw leven kan beginnen.

Nieuwe liefde

En in dat nieuwe leven hoort ook een nieuwe liefde, blijkt uit de woorden van Beumer… “Hoewel haar vertrouwen in de liefde is getaand, heeft zij iemand ontmoet die een plek in haar hart krijgt. Dat betekent niet dat zij alles zomaar achter zich kan laten, dat kost tijd. Zij hoopt dat zij in rust deze liefde verder kan laten ontwikkelen.”

Dirk pakte zijn nieuwe leven eerder al op met Kate Ruinemans (30) én een opgefrist uiterlijk.