Koningin Maxima

‘Schandalig dat Máxima zoveel kleren in buitenland koopt’

Het is schandalig dat koningin Máxima 95 procent van haar kledingbudget over de grens uitgeeft. Dat zegt Josine Droogendijk, die van het volgen van de kleding van Máxima haar levenswerk heeft gemaakt.

De koningin betrekt het grootste deel van haar kleren bij de Belgische couturier Eduard Vermeulen, die met zijn modehuis Natan sinds enkele jaren overigens ook een vestiging heeft in Amsterdam. De meeste hoeden van Máxima komen ook uit België, waar Fabienne Delvigne al jaren haar favoriet is.

Koningin Máxima zou echter vaker naar Nederlandse mode-ontwerpers moeten kijken. ‘Couturier Addy van den Krommenacker heeft vorig jaar een doorstart gemaakt. Waarom bestelt ze geen avondjurk bij hem?’ aldus Droogendijk verontwaardigd in Villamedia .

Ze stelt ook vraagtekens bij de hoeveelheid kleren van Máxima. ‘Ik benoem het wel als Máxima haar vijftiende nieuwe rode jas draagt. Waren de vorige veertien dan niet goed genoeg?’ Als modepolitie en wandelend archief van de koninklijke kleding – Droogendijk weet mogelijk meer over de klerenkast van Máxima dan de koningin zelf – zegt ze een afweging te maken tussen respect en eerlijkheid.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen