Margarita

Margarita’s vriendschappelijke scheiding: prinses gaat alleen verder

Prinses Margarita heeft enige tijd geleden één van de moeilijkste besluiten van haar leven moeten nemen. Ze wilde nieuwe wegen inslaan, maar stond daar wel alleen in. Dat zorgde er voor dat ze moest breken met de man aan wie ze veel te danken heeft.

‘Nee, het was zeker geen gemakkelijke keuze. We kennen elkaar al zo lang, we hebben samen iets opgebouwd en toch voel je je niet meer gelukkig. Maar toen de knoop eenmaal was doorgehakt, voelde het ook als een opluchting. We konden door met onze eigen plannen en die hebben ons allebei veel gelukkiger gemaakt. En we zijn elkaar niet kwijt. Dat was misschien wel gebeurd als we samen waren doorgegaan. We blijven nu vrienden voor het leven’, vertelt prinses Margarita de Bourbon de Parme. Enige tijd geleden besloot ze alleen verder te gaan met haar sieradenlijn. Die had ze opgezet met haar jeugdvriend, jonkheer Michael Röell, van wie ze al sinds haar jongste jaren onafscheidelijk is.

Michael was al jaren ’n succesvolle juwelenontwerper toen het idee ontstond om met Margarita te gaan samenwerken. De eerste ontwerpen van hun gezamenlijke Leavescollectie waren een doorslaand succes. Wel was afgesproken dat Michael een beetje op de achtergrond zou blijven. Het succes van Leaves vond Michael prachtig, maar hij voelde volgens Margarita niet de behoefte om de lijn verder uit te breiden, terwijl zij juist overliep van de ideeën om die groter te maken. Helemaal omdat de collectie ook buiten Nederland een groot succes was. Dus besloten ze in alle stilte uit elkaar te gaan. ‘Michael is nu zijn droom aan het waarmaken om ook in Parijs, waar alle beroemde juweliers zitten, naam te maken. En ik heb de collectie flink uitgebreid’, aldus de prinses.

Ook interessant:

Olcay Gulsen over turbulent jaar: ‘Ik heb wel wat traantjes gelaten’

Heel Hazes lakt: Ook Rachel gaat voor zwart!

Minnares onthult: ‘Mijn geheime nacht met pasgetrouwde Daley Blind’