Koningin Elizabeth

Koningin Elizabeth bestolen: medewerker Buckingham Palace krijgt celstraf

Een medewerker van Buckingham Palace moet acht maanden de cel in omdat hij een grote hoeveelheid spullen uit het paleis heeft gestolen, meldt onder meer de BBC.

De 37-jarige Adamo Canto pleegde de misdrijven tussen november 2019 en augustus 2020.

Toegang

De man werkte al sinds 2015 in het paleis. Door de coronapandemie was de taak van de medewerker veranderd en moest hij op meerdere plekken schoonmaken, waardoor hij toegang kreeg tot kantoren en andere kamers waar hij normaal gesproken niet kon komen. Daardoor kon hij onder meer stelen uit kluisjes van medewerkers en de berging van de hertog van York.

Medailles

Bij een doorzoeking vond de politie een groot aantal voorwerpen in de vertrekken van de man. Onder de gestolen voorwerpen bevonden zich onder meer medailles en fotoalbums. Ook had de dief zich een aantal gesigneerde foto’s toegeëigend van prins Harry en prins William en zijn vrouw Catherine.

Verkoop

Nadat Canto de spullen had gestolen, bood hij ze te koop aan op eBay. 37 spullen, met een waarde van tussen de 10.000 en 100.000 pond, werden “ver onder hun waarde” verkocht. Met de verkoop van de voorwerpen, die voor een stuk lagere prijs werden aangeboden, verdiende Canto zo’n 7700 pond (ongeveer 8500 euro).