De Eeste Prijs 2007 Uitreiking

Zangeres Margriet Eshuijs overleden

Zangeres Margriet Eshuijs is donderdagavond overleden op 70-jarige leeftijd. Dat maakte haar partner Maarten Peters bekend aan het ANP. Eshuijs was al enige tijd ernstig ziek. De uitvaart van Eshuijs zal in besloten kring plaatsvinden.

De zangcarrière van Eshuijs begon in 1972 met de oprichting van de popgroep Lucifer. In 1974 brak de formatie door met het nummer House for Sale. Daarmee staat Lucifer op 1519 in de Top 2000. Andere hits zijn Black Pearl en Scarlet Lady.

In 1986 besloot Eshuijs zich toe te leggen op solo-optredens en gaf zij les op het conservatorium. Wel speelde zij nog in de Nijmeegse band The Dream, van haar partner Peters. Voor haar werk ontving Eshuijs meerdere prijzen, waaronder drie Edisons voor de nummers On The Move Again en Black Pearl en het album Right on Time. Zij ontving eveneens een Gouden Harp voor het album Sometimes.

Eshuijs zette zich samen met haar partner in voor het lot van kankerpatiënten en hun naasten. Dat deden zij in het bijzonder door muziek te verzorgen rondom het jaarlijkse Alpe d’HuZes-evenement.