Concert Britse Band Faithless

Zanger Maxi Jazz (Faithless) overleden

Maxi Jazz, de zanger van de wereldberoemde Britse danceact Faithless is op 65-jarige leeftijd overleden. Dat meldt de groep op Facebook. De band had in het verleden wereldwijd hits met nummers als Insomnia en God is a DJ.

In een statement op Facebook schrijft de groep zaterdag er “kapot van te zijn” dat Maxi Jazz vrijdagavond is overleden. “Hij was een man die ons leven op zoveel manieren heeft veranderd. Hij gaf de juiste betekenis en boodschap aan onze muziek. Hij was een prachtig mens met tijd voor iedereen en een wijsheid die zowel diepgaand als toegankelijk was. Het was een eer en een waar genoegen om met hem te werken.”

Met Faithless stond Maxwell Fraser, zoals Maxi Jazz officieel heette, op een aantal van de grootste festivals ter wereld. In 1999 deed de groep Nederland aan voor een optreden op Pinkpop. Deze editie van het festival ging de boeken in vanwege de aardbeving die bezoekers door de muziek van Faithless destijds veroorzaakten. In februari 2023 had Maxi Jazz nog een optreden gepland in Poppodium 013 in Tilburg.

Maxi Jazz was een groot fan van voetbalclub Crystal Palace uit Londen. In 2012 werd hij adjunct-directeur van de club. In een reactie op zijn overlijden liet Crystal Palace weten dat het team tijdens de wedstrijd op tweede kerstdag tegen Fulham op de muziek van Faithless het veld op zal komen.