Alec Baldwin 2

Onderzoek doodschieten vrouw door Alec Baldwin focust op twee werknemers

Het onderzoek naar het schietincident op de set van de film Rust focust vooral op twee medewerkers, de filmwapensmid en de assistent-regisseur van de film. Die twee zouden het wapen waarmee het dodelijke schot werd gelost, het laatst in handen hebben gehad, zo staat in een politierapport dat Amerikaanse media in handen kregen.

Het gaat om de 24-jarige filmwapensmid Hannah Gutierrez Reed, die het wapen had voorbereid, en om assistent-regisseur Dave Halls, die bekend staat als een doorgewinterde professional. Hij gaf het wapen vervolgens aan acteur Alec Baldwin, die de 42-jarige cameravrouw Halyna Hutchins ermee doodschoot. Volgens Halls was het wapen ‘koud, ‘betekent dat er geen kogels in zitten. Hannah Gutierrez Reed zou na het desbetreffende schot eerst de lege huls uit het wapen hebben gehaald, voordat ze het pistool aan de politie overhandigde.

Het geweer diende als rekwisiet. Daarin zaten één echte kogel en enkele losse flodders. Die worden op een filmset gebruikt zodat een knalgeluid ontstaat maar er geen kogel wordt afgevuurd als de trekker wordt overgehaald.

Tegen Baldwin is geen aanklacht ingediend. Hij verklaarde dat hij niet wist dat het wapen een echte kogel bevatte. Hutchins overleed vrijwel direct na het schot. Ook regisseur Joel Souza raakt gewond op de set. Na een korte ziekenhuisopname mocht hij thuis verder herstellen.