Joan Copeland

Joan Copeland (99) overleden

Joan Copeland is dinsdag thuis in New York overleden. De actrice, die furore maakte op Broadway maar ook in verschillende soaps en series te zien was, werd 99 jaar.

Joan Copeland werd geboren als Joan Miller en was de jongere zus van de bekende toneelschrijver en scenarist Arthur Miller, bekend van onder meer Death of a Salesman en The Misfits. Door het huwelijk van haar broer was Copeland van 1956 tot 1961 de schoonzus van Marilyn Monroe. Ze maakte haar Broadwaydebuut in 1948, in het toneelstuk Sundown Beach. Ze won in 1976 de Drama Desk Award, een New Yorkse theaterprijs, voor haar rol in Pal Joey, en nogmaals in 191 voor haar werk in The American Clock.

In de jaren 50 breidde Copeland haar werkterrein uit naar televisie. Ze was door de jaren heen te zien in verschillende soaps, waaronder One Life To Live en As The World Turns, en dook op in verschillende politieseries. Zo had ze een gastrol in NYPD Blue en speelde ze tussen 1991 en 2001 acht keer dezelfde rechter in serie Law & Order.

Copeland laat zoon Eric achter en verdere familie, onder wie Daniel Day-Lewis, van wie ze een aangetrouwde tante was door zijn huwelijk met Rebecca Miller, de dochter van Arthur.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen