Germany People

Ivana Trump overleden

De eerste echtgenote van de Amerikaanse oud-president Donald Trump is overleden. Ivana Trump stierf op 73-jarige leeftijd. Ze trouwde de latere president in 1977 maar scheidde in 1992 omdat haar man een affaire bleek te hebben.

Ivana, een voormalig model, was afkomstig uit het toenmalige communistische Tsjechoslowakije. Zij en Donald kregen samen drie kinderen: Donald jr., Ivanka en Eric. Donald Trump maakte de dood van zijn ex-vrouw op sociale media bekend. Hij noemt Ivana een geweldige, fantastische en prachtige vrouw.

Ze overleed thuis in New York. “Onze moeder was een ongelooflijke vrouw, een krachtige onderneemster, een atlete van wereldklasse, een stralende schoonheid en een zorgzame moeder en vriend”, citeren Amerikaanse media de nabestaanden. “Ivana Trump was een overlever. Ze ontvluchtte het communisme en omarmde dit land. Ze leerde haar kinderen doorzettingsvermogen, taaiheid, medeleven en vastberadenheid.”

Donald Trump trouwde na Ivana nog twee keer: met de actrice Marla Maples en daarna in 2005 met Melania Trump, die van 2017 tot 2021 tijdens zijn presidentschap de First Lady was.