Publiek Neemt Afscheid Van Han Peekel

Honderden mensen nemen afscheid van Han Peekel

Enkele honderden mensen hebben gebruikgemaakt van de mogelijkheid om publiek afscheid te nemen van tv-presentator Han Peekel. De mogelijkheid hiervoor was er op woensdagmiddag in Het Theater Blaricum en op donderdagochtend in Beeld & Geluid te Hilversum, waar zijn kist in beide gevallen aanwezig was.

“De familie wilde heel graag dat mensen afscheid konden nemen bij Beeld & Geluid vanwege de bijzondere band met ons”, vertelt een woordvoerder, die schat dat er tussen 10.00 en 12.00 uur ongeveer 300 mensen langs zijn geweest.

Eén van de theaterzalen van Beeld & Geluid was ingericht “om hem op een mooie manier te herdenken”, met onder meer een scherm waarop beelden van Peekel te zien waren. “De genodigden konden in alle rust en op een respectvolle manier afscheid nemen”, aldus de woordvoerder, die aangeeft dat de drukte bij het NPO Radio 2 Top 2000 Café in hetzelfde pand dit afscheid niet in de weg zat.

Han Peekel overleed eerder deze maand op 75-jarige leeftijd op Bali aan de gevolgen van hartfalen. In RTL Boulevard vertelden zijn kinderen dat hij “letterlijk met een hele mooie glimlach” heenging. De Rotterdammer was vooral bekend van tv-programma’s als Wordt Vervolgd en TV-monument.