Deze bekendheden krijgen een koninklijke onderscheiding

Talloze bekendheden hebben dinsdag een koninklijke onderscheiding ontvangen in het kader van de jaarlijkse Lintjesregen. Zo mag journalist en theaterproducent Henk van der Meijden zich voortaan Ridder in de Orde van Oranje-Nassau noemen.

De 84-jarige Van der Meijden had tientallen jaren lang een eigen showbizzpagina in De Telegraaf, Privé genaamd. Daar kwam later ook een gelijknamig tijdschrift uit voort. In diezelfde periode begon hij een bureau dat theatervoorstellingen en circussen organiseerde. Zo haalde hij het Russisch Staatscircus meerdere keren naar Nederland.

Ook Onno Hoes kreeg een koninklijke onderscheiding: hij mag zichzelf voortaan Officier in de Orde van Oranje-Nassau noemen. De man van Albert Verlinde kreeg de koninklijke onderscheiding dinsdag in Maastricht.

De 60-jarige Hoes, momenteel waarnemend voorzitter van de VVD, kreeg zijn koninklijke onderscheiding onder meer voor zijn inzet voor de lhbti-gemeenschap. Hij vraagt regelmatig aandacht voor slachtoffers van racisme, homofobie en antisemitisme in Nederland.

Ook lintjes voor Ferry Costen en Gerdi Verbeet

Dj Ferry Corsten kreeg dezelfde eer toebedeeld als Hoes en mag zich ook Officier in de Orde van Oranje-Nassau noemen. Hij is een van de bekendste trance-artiesten, een muziekgenre waarin Nederland al jaren wereldwijd toonaangevend is.

Oud-Kamervoorzitter Gerdi Verbeet wordt bevorderd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Bij haar afscheid van de Tweede Kamer, in 2012, was ze al benoemd tot Ridder in dezelfde orde. Verbeet was tot vorig jaar voorzitter van het Nationaal Comité 4 en 5 mei.