×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Zweden wint Eurovisiesongfestival

24.05.2015 -

De Zweedse zanger Måns Zelmerlöw heeft met het pakkende liedje Heroes zaterdagavond het Eurovisiesongfestival gewonnen. Zweden was vooraf al favoriet, maar de finale was nog wel spannend. Het werd een bloedstollende strijd tussen Zweden en Rusland.


Zangeres Polina Gagarina vertegenwoordigde Rusland met het vredeslied A Million Voices. Aan het begin van de puntentelling leek het erop dat Italië zich ook in de strijd zou mengen met het opera-trio Il Volo, maar al snel werd duidelijk dat Rusland en Zweden het met elkaar zouden uitvechten. Een tijdlang ging Rusland aan de leiding. Tegen het eind stond Zweden bovenaan en liep het land steeds verder uit.

Italië werd derde. België deed het goed met zanger Loïc Nottet, die eindigde op de vierde plek. Als vijfde eindigde Australië.