Zwangere Trijntje zingt gewoon door

De zwangere Trijntje Oosterhuis heeft groen licht van de huisarts gekregen om volgende week te beginnen aan haar clubtour Walk Along. De zangeres, die in december haar derde kindje verwacht, doet tot eind oktober de grote poppodia aan.

''Kijk, toen we deze tour planden wist ik natuurlijk niet dat ik tegen die tijd zwanger zou zijn", vertelt Trijntje in het AD. ''Maar ik vind het het ook geen reden om af te zeggen. Ik ben niet ziek, ik ben gewoon zwanger. En ik behoor gelukkig niet tot de zangeressen die er te veel hinder van ondervinden om te kunnen zingen. Want die zijn er genoeg'', aldus Trijntje.

''Ik ben er niet het type voor om iets onverantwoords te doen, maar hier zit echt geen enkel risico aan. De huisarts heeft me groen licht gegeven. Ik ben mijn eerdere zwangerschappen ook doorgegaan met optreden. Ik zeg altijd: die jongens zongen in de wieg toonladders, in plaats van dat ze lagen te huilen."

Trijntje Oosterhuis trapt de tournee volgende week dinsdag af in de Amsterdamse poptempel Paradiso. "Dit zijn voor mij de mooiste tien avonden in twee maanden tijd, die wil ik niet missen."