Zoon komt op voor Woody Allen

"Natuurlijk heeft Woody mijn zus niet misbruikt", dat zegt de broer van Dylan Farrow, de vrouw die onlangs in een open brief aan The New York Times een boekje opendeed over haar adoptievader Woody Allen. Daarin stelde ze dat de regisseur haar seksueel zou hebben misbruikt toen ze zeven jaar oud was.

Aan People vertelt Moses Farrow, net als Dylan geadopteerd door Woody Allen en zijn toenmalige vrouw Mia Farrow, dat zijn adoptiemoeder hem en zijn zus heeft opgestookt tegen hun vader. "Mijn moeder ramde het er bij mij in om mijn vader te haten omdat hij de familie verscheurde en mijn zus misbruikte. Ik heb hem jarenlang gehaat. Ik zie nu in dat het een wraakzuchtige manier was van mijn moeder om hem terug te betalen voor het feit dat hij verliefd werd op Soon-Yi." Moses doelt op de relatie die Allen kreeg met een eerdere adoptiedochter van Mia, Soon-Yi, met wie hij uiteindelijk trouwde.

De 36-jarige Moses heeft volgens People nu een goede band met zijn vader en Soon-Yi. Hij is daardoor vervreemd geraakt van zijn zes andere broers en zussen, waaronder Dylan, die volgens Moses gek was op haar vader. "Ze hield van hem en keek ernaar uit om hem te zien. Ze verstopte zich nooit voor hem, totdat onze moeder er in slaagde om een sfeer van angst en haat te creëren".

In haar brief vertelde Dylan over een gebeurtenis in 1992: "Woody Allen nam me bij de hand en leidde me naar een schemerige, soort kast-achtige zolder op de tweede verdieping van ons huis. Hij zei dat ik op mijn buik moest gaan liggen en met de elektrische trein van mijn broer moest spelen. Toen misbruikte hij me.'' Maar Moses herinnert zich deze dag totaal anders. "De dag in kwestie waren er zes of zeven van ons in huis. We waren allemaal in de openbare ruimtes en niemand, niet mijn vader of mijn zus, waren in een van de privévertrekken." Moses vraagt zich af of zijn zus met de beschuldigingen niet gewoon haar moeder tegemoet wil komen.