Zoen is privézaak voor Hoes

De zoen van Onno Hoes blijft als het aan de burgemeester van Maastricht zelf ligt, zonder politieke gevolgen. Dat liet een woordvoerder van Hoes donderdagavond weten in een reactie op een uitzending van Show Laat van SBS6.

Volgens de 24-jarige Maastrichtenaar Ruud Schepers kenden Hoes en hij elkaar al een jaar, zo stelt hij in het programma. Bovendien was het volgens Schepers geen eenmalige kus. "Het is afwachten wat er wordt toegelicht. Dit is een privé-aangelegenheid'', aldus de woordvoerder van Hoes, die de partner is van Albert Verlinde.

Vorige week maakte de gemeenteraad van Maastricht al duidelijk achter de burgemeester te blijven staan. Fractievoorzitter Frans Bastiaens van de PvdA zei donderdag de uitzending af te wachten. Als daartoe aanleiding is, moet er eerst overlegd worden alvorens naar buiten toe gereageerd wordt, aldus Bastiaens. "Het gaat om een voor de burgemeester en voor Maastricht precaire situatie waarin zorgvuldig besluiten moeten worden genomen.''

CDA-fractievoorzitter Vivianne Heijnen wilde niet speculeren, zei ze. "Afgelopen dinsdag heeft de burgemeester ons verzekerd dat geen nieuwe feiten aan het licht zouden komen die de stad of zijn positie in diskrediet brengen. Daar vertrouw ik op tot het tegendeel bewezen is'', zei ze.