Eurovisiesongfestival

Zo gaat het Eurovisiesongfestival eruitzien in mei

Het Eurovisiesongfestival ziet er dit jaar heel anders uit en gaat vanwege de aanhoudende coronacrisis niet in normale vorm door. Het wordt dit jaar een 1,5 meter-editie waarbij de 41 deelnemers naar Rotterdam komen.

De organisatie hoopt in mei een 1,5 meter-editie te organiseren waardoor er automatisch minder ruimte is voor publiek. Er zullen bijvoorbeeld geen staanplaatsen meer zijn. De arenavloer van Rotterdam Ahoy wordt volledig ingericht als ‘greenroom’, waardoor ook de artiesten in de greenroom afstand van elkaar kunnen houden. Of publiek überhaupt aanwezig kan zijn bij de shows en of de activiteiten in de stad door kunnen gaan wordt op een later moment besloten.

Het gaat door

Om alles veilig te laten verlopen ligt een uitgebreid gezondheidsplan en protocol klaar. Deze is vergelijkbaar met protocollen die worden gebruikt in de voetbalwereld en de Formule 1. Het songfestival gaat dit jaar overigens hoe dan ook door. Door te kiezen voor scenario B, de 1,5 meter-editie, kan er volgens de organisatie altijd nog afgeschaald worden naar beperktere scenario’s, waarin alle artiesten vanuit eigen land optreden.

Op 18 en 20 mei vinden de halve finales plaats en op 22 mei staat de finale gepland.