×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Zilveren Nipkowschijf voor De Luizenmoeder

21.06.2018 -

De comedyserie De Luizenmoeder heeft de Zilveren Nipkowschijf gewonnen. De prestigieuze televisieprijs werd uitgereikt in Het Ketelhuis in Amsterdam.


De humoristische AVROTROS-serie nam het op tegen andere kanshebbers Ersin in wonderland (VPRO) en In het spoor van IS (BNNVARA). De Luizenmoeder met medeschrijfster Ilse Warringa in de rol van Juf Ank haalde afgelopen seizoen meerdere kijkcijferrecords.

'De Luizenmoeder, dat zijn wij. Hallo allemaal: jong, oud, links, rechts, grachtengordel, provincie, politiek correct of politiek incorrect. Niemand ontkwam, niemand werd gespaard', aldus de jury. 'En dat alles in de herkenbare arena van het schoolplein, dat onder het dunne laagje glazuur van gezellig spelende kinderen en keuvelende ouders een ware jungle is.'

De Zilveren Reismicrofoon ging naar het radioprogramma Vroege Vogels (BNNVARA). 'Vroege Vogels hoort bij de zondag zoals de Top 2000 hoort bij de tijd tussen kerst en oudjaar. Wat ons betreft mogen er nog 40 jaar bij', oordeelde de jury.

Eerder werd al bekend dat de Ere-Nipkowschijf naar André van Duin gaat. Tineke de Nooij kreeg de Ere-Zilveren Reismicrofoon.

De Zilveren Nipkowschijf wordt sinds 1961 toegekend aan het beste tv-programma van het jaar. De prijs is vernoemd naar de Duitser Paul Nipkow, die wordt gezien als de uitvinder van de televisie.