×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Zieke Freek Vonk annuleert opnames in jungle

Zieke Freek Vonk annuleert opnames in jungle
20.01.2019 -

Freek Vonk heeft de opnames van Freeks Wilde Wereld in de jungle van de Filipijnen moeten annuleren. Hij ligt al drie dagen ziek in bed, schrijft de tv-bioloog op Instagram. Freek Vonk is in het noorden van de Filipijnen op zoek naar een zeldzame krokodillensoort.


'Dit liep even anders dan gepland', schrijft Freek. 'Na drie dagen reizen, om op zoek te gaan naar de zeldzaamste krokodillen ter wereld, werd ik direct bij aankomst in het kamp hartstikke ziek.'

Freek klaagt over hoge koorts, buikkrampen, misselijkheid, hoofdpijn, spierpijn en diarree. 'Dit is de eerste keer in acht jaar Freeks Wilde Wereld dat ik door ziekte niet heb kunnen filmen. Dat het filmen in de tropen niet altijd over rozen gaat, blijkt maar weer.'

Freek, die zondag een arts kan raadplegen, vreest dat hij is geveld door dengue. Dengue wordt ook wel knokkelkoorts genoemd. Het virus komt voor in (sub)tropische gebieden en wordt overgedragen door muggen zoals de tijgermug.