Zedenzaak tegen Michael Jackson afgewezen

Een rechter in Los Angeles heeft de zaak van Wade Robson tegen Michael Jackson afgewezen. Robson trad twee jaar geleden naar buiten met het verhaal dat hij zeven jaar lang regelmatig seksueel werd misbruikt door Jackson. In 2005 had de nu 32-jarige Robson echter onder ede verklaard dat de popster nooit iets verkeerds met hem heeft gedaan. Die verklaring is Robson, een Australische danser, nu deels fataal geworden.

"Mr. Robson heeft in de rechtszaal onder ede verklaard dat Michael zich bij hem nooit ongepast heeft gedragen", meldt Howard Weitzman, advocaat van de nabestaanden van Michael Jackson. De rechter was overtuigd van dit argument en meldde bovendien dat Robson rechterlijke toestemming had moeten vragen om deze zaak vier jaar na de dood van de popster in te dienen.

Maryann Marzano, de advocaat van Robson vroeg de rechter ondanks de late aanklacht eerder al om begrip voor de situatie van haar cliënt. Robson, die 7 jaar oud was toen het vermeende misbruik begon, zou door Jackson zijn gehersenspoeld en zich daardoor voor lange tijd niet hebben gerealiseerd dat Jacksons gedrag verkeerd was. Pas toen hij in therapie ging kwam Robson tot het inzicht dat hij misbruikt was. "Toen sprak ik voor het eerst over seksuele activiteiten met Jackson", meldde Robson eerder in een verklaring. "Deze openbaring had een enorme emotionele, psychologische en fysiologische impact die tot op de dag van vandaag voortduurt."