‘Zayn uit One Direction gezet’

Het was niet alleen Zayn Malik’s eigen keuze om te stoppen met One Direction. De zanger zou onder druk van het management hebben besloten om uit de band te stappen.

Volgens de insiders werd Malik een ultimatum gesteld: stoppen met drank en drugs of de band verlaten. "Zayns alcohol- en drugsgebruik werd op een gegeven moment een te groot probleem voor de groep", vertelt een bron aan RadarOnline. Daarom zou Zayn voor de keuze zijn gesteld. "Hij koos ervoor om niet af te kicken."

"Hij heeft veel kansen gekregen, maar het lukte hem gewoon niet", vervolgt de ingewijde. Toen de 22-jarige zanger vorige week besloot om de Aziatische tour van de band niet af te maken, was dit volgens de bron al 'het begin van het einde'. "Het management stond erop dat hij een pauze inlaste, ze maakten zich te veel zorgen om zijn gezondheid. Het was op dat moment het beste voor hem."

In 2014 dook er een filmpje op waarin te zien was dat Zayn een joint rookte. Sindsdien gaan er regelmatig geruchten over het drugsgebruik en het feestgedrag van Zayn.

Woensdag werd bekend dat Zayn niet langer deel uitmaakt van de populaire boyband. In een verklaring op de website van de groep staat dat Zayn kiest voor een leven buiten de spotlights.