Zaak Nigella gaat nieuwe dag in

De rechtszaak van Nigella Lawson tegen haar twee voormalig assistentes gaat een nieuwe dag in. Diverse Britse media melden dat Lawson bij de rechtbank in Londen is aangekomen voor verder verhoor door advocaten.

De kokkin is getuige in een zaak tegen haar voormalige assistentes, Francesca en Elisabetta Grillo. Zij zouden ongeoorloofd circa 815.000 euro hebben verbrast met creditcards van een onderneming van de steenrijke Charles Saatchi (70), de ex-geliefde van Nigella. Woensdag bekende de tv-kok dat ze zes keer in haar leven coke heeft gesnoven. Ze zou ook wel eens wiet hebben gerookt, maar nooit in het bijzin van haar kinderen. Ook was ze nooit verslaafd aan drugs.

De Grillo's stellen dat ze het geld mochten uitgeven, omdat ze zwegen over Lawsons beweerde drugsverslaving. Saatchi zou de Grillo's geloven en menen dat zijn ex-vrouw aan cocaïne is verslaafd. Lawson beschuldigde Saatchi ervan haar reputatie te willen ruïneren.

Lawson vertelde cocaïne te hebben gebruikt toen haar eerste man aan keelkanker overleed en veel later, in 2010, nog eens omdat ze "door Saatchi geterroriseerd werd''.