Yvon Jaspers vertelt kerstverhaal in Alkmaar

Yvon Jaspers gaat op 15 december ten overstaan van duizenden mensen het kerstverhaal vertellen op het Waagplein in Alkmaar, tijdens het tv-evenement Kerst met de Zandtovenaar. Dit is donderdag bekendgemaakt op een persconferentie in het stadhuis van de Noord-Hollandse plaats.

Yvon is vereerd om het verhaal uit de Bijbel in Gewone Taal te vertellen. ''Het is bijzonder dat er in dit evenement een kunstvorm is gevonden die veel kinderen en jongeren aanspreekt maar ook volwassenen'', meent de bekende presentatrice. ''Het kerstgevoel is er voor iedereen, voor jong en oud, of je nu gelovig bent of niet.''

Het verhaal van de geboorte van Jezus wordt tot leven gebracht met zandtekeningen van zandkunstenaar Gert van der Vijver. Jonge talenten en gerenommeerde artiesten zingen bekende kerstliedjes die bij het eeuwenoude verhaal passen.

Het muzikale familiefeest wordt georganiseerd door de omroepen KRO en RKK, Zapp, het Nederlands Bijbelgenootschap en de gemeente Alkmaar. Het is een vervolg op de eerste editie die in 2012 in Gouda werd gehouden. Het Zapp-evenement trok toen meer dan 800.000 kijkers. Dit jaar wordt het programma uitgezonden op 22 december om 17.00 uur op Zapp. Daarna volgen twee uitzendingen op 24 en 26 december.