Youp’s vrouw gewild bij de mannen

Debby Petter, de echtgenote van Youp van ’t Hek, is altijd heel gewild bij de mannen geweest. Zelfs Freddy Heineken liet destijds merken zeer gecharmeerd te zijn van haar. Dit tot woede van Youp.

Youp van ’t Hek kon de avances die Freddy Heineken maakte naar zijn vrouw Debby absoluut niet waarderen. Het ergerde hem zelfs zozeer dat hij de biermagnaat belde en verzocht zijn vrouw met rust te laten.

Deze anekdote is één van de verhalen die staan te lezen in het boek Gisteren Liep Ze Nog van Maarten Spanjer, dat vandaag wordt gepresenteerd. Maarten weet bijna zeker dat de conference waarmee Youp jaren geleden het Heineken-merk Buckler de nek omdraaide niets anders dat wraak was.

Freddy bezocht geregeld de boekhandel in de P.C. Hooftstraat waar Debby destijds werkte. Hij was overigens niet de enige, want ook Maarten zelf was heimelijk verliefd op haar. ‘Ze moest eens weten dat ik helemaal van de andere kant van de stad kom om bij haar een krant te kopen,’ schrijft Maarten in zijn boek.

Het is voor het eerst sinds 5 jaar dat er weer een boek van Maarten verschijnt en hij neemt, zoals gewoonlijk, geen blad voor zijn mond. Zo omschrijft hij Thom Hoffman als ‘de acteur van wie alleen de linkerwenkbrauw op de toneelschool heeft gezeten’.

Een groot deel van het boek zijn herinneringen aan zijn goede vriend Rijk de Gooyer. Zoals het verhaal dat Rijk samen met hem geld had belegd bij een volgens Rijk uiterst betrouwbare man die hun geld absoluut zou verdubbelen. Toen Maarten zijn geld had ingelegd, ging op een morgen de telefoon. Het was Rijk die meldde: ‘Heb je de voorpagina van De Telegraaf gezien. Dat is onze man! Met een balkje voor zijn ogen.’ 

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen