Placeholder

Youp voelt zich weer fit

Youp van 't Hek voelt zich na een zware hartoperatie weer "hartstikke goed''. Youp (62) onderging in december een zware hartoperatie, nadat hij op het toneel een paar keer onwel was geworden.

"Ik voelde een aantal maanden aan mezelf al, door de stad fietsend, dat het niet goed met me ging. Half oktober stond ik in Houten en voelde ik dat het niet ging. Ik heb wel doorgespeeld. Uiteindelijk ben ik op mijn knieën gaan zitten en heb ik mijn conference afgemaakt, zo'n pijn had ik'', vertelde Youp in het VARA-programma De Meesterwerken.

"Ik ben uitgebreid onderzocht in het ziekenhuis, maar ze konden aanvankelijk niets vinden. Vlak voor kerst ben ik nog twee keer het podium afgestapt omdat het echt niet meer ging. Na de tweede keer heb ik mijn manager gebeld om te zeggen dat we ermee stoppen tot ik zou weten wat het is. Al had ik drie jaar niet kunnen spelen, ik wilde niet steeds opnieuw op Teletekst lezen dat Youp van het podium is gestapt."

Van 't Hek vroeg een second opinion aan in het AMC. "Het bleek hartstikke mis, ik zat aan alle kanten dicht en werd meteen geopereerd. Ik voel me nu weer hartstikke goed. In het begin was het wel moeilijk. Ik had na de hartoperatie het gevoel dat ik met Badr Hari had gevochten."

"Ja absoluut kijk ik nu anders naar het leven. Met kerst hebben ze me geopereerd, ik was de hele kerst onder narcose, wat ik iedereen kan aanraden. Toen ik mijn ogen opendeed en ik zag mijn vrouw Debby en mijn zoon, toen dacht ik 'ik ben er nog'. Ik dacht niet dat ik doodging, maar ik voelde wel dat het heel slecht met me ging. De arts wilde de second opinion nog over de jaarwisseling tillen, maar ik dacht 'dit gaat niet goed'. Ik was immers al twee keer van het podium gestapt."

"Het werd tijdens het spelen geel, paars en blauw voor mijn ogen. Ik zei tegen de zaal 'ik ben over tien minuten terug'. Ik wist dat ik loog. Het moment dat ik afliep zei een meneer 'mietje'. Daar gaan we het op 15 juni, als ik de voorstelling inhaal, nog uitgebreid over hebben. Ik weet nog precies wie het zei, ik raad hem aan om maar lekker een avondje te gaan biljarten."

Youp neemt volgend jaar de oudejaarsconference voor zijn rekening.