×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Youp van ’t Hek: Tijn regisseerde zijn dood

7.07.2017 -

Toen Youp van ’t Hek hoorde dat Tijn Kolsteren was overleden, dacht hij één ding. “De schat heeft het zelf geregisseerd. Zijn miljoen voor zijn vriendjes en vriendinnetjes is binnen. Dus vond je dat je wel kon gaan.”


Youp, die zich de afgelopen maanden inzette voor de vervolgactie Lak door Tijn, schreef in plaats van een column voor NRC een brief aan de zesjarige nagellakheld die vrijdagochtend stierf. “Een moeizaam epistel, want het huilen staat me nader dan het schrijven.” Youp “moest” Tijn schrijven, “omdat ik je wil bedanken voor alles wat jij als zesjarig mannetje deze oude cabaretier hebt geleerd”.

Youp leerde van Tijn dat “je stinkend rijk wordt als je iets voor niets doet”. De cabaretier zag de zesjarige jongen die miljoenen ophaalde voor Serious Request door nagels te lakken een paar weken geleden voor het laatst. “Lieve Tijn, ik ga je missen en ik ben je dankbaar”, sluit Youp zijn brief af. “Lieve wonderheld van ons allemaal, we gaan je nooit, maar dan ook nooit vergeten.”