Placeholder

Yolanthe was steun voor veel vrouwen

Door op televisie openhartig te vertellen over de moeilijke weg om zwanger te worden, heeft Yolanthe Sneijder-Cabau veel vrouwen steun gegeven. ''Ik had niet verwacht dat zoveel vrouwen soortgelijke problemen hadden'', aldus Yolanthe.

Yolanthe, die in oktober beviel van haar zoontje Xess Xava, gaf in de zomer een openhartig en emotioneel interview aan Linda de Mol in Linda's Zomerweek. Samen met Wesley Sneijder vertelde ze aan Linda over de operatie aan haar eierstokken die ze moest ondergaan en de hormoonkuur die ze kreeg om zwanger te raken.

Yolanthe kreeg daarop onverwacht veel reacties van vrouwen met soortgelijke verhalen en zwangerschapswensen, vertelde ze dinsdagavond in RTL Late Night. "Ik kreeg zoveel brieven en reacties van vrouwen die het allemaal fijn vonden dat ik het had gedeeld."

De RTL-presentatrice is sinds kort weer actief op sociale media, na een na een afwezigheid van meer dan tien maanden. ''Ik ben lang voorzichtig geweest, ik stopte met sociale media en deed tijdens mijn zwangerschap geen andere interviews. Ik wilde stress voor mezelf en mijn baby ontlopen, want vervelende reacties doen toch wat me je'', verklaarde Yolanthe haar besluit. ''Mijn werk is nu eenmaal in de showbizz, maar als ik mezelf kan beschermen, dan doe ik dat."

Het gaat erg goed met Xess Xava. ''Een zoon, dat klinkt cool hè? Het gaat heel goed met hem." Yolanthe is momenteel in Nederland om woensdagavond samen met Rick Brandsteder De Nationale Sekstest te presenteren voor RTL5. Over enkele dagen keert ze terug naar Istanbul.