Yolanthe Sneijder-Cabau in tranen

Yolanthe Sneijder-Cabau hield het niet droog toen ze voor het laatst de voordeur achter zich dichttrok in Istanbul. “Ik heb altijd het gevoel dat ik een klein deel van mezelf achterlaat in het land dat ik verlaat”, zegt ze.

“Istanbul was geweldig, ik heb er met zoveel plezier gewoond”, blikt Yolanthe terug op haar tijd in Turkije. “We hebben er vijf jaar gewoond, een kindje gekregen en heel veel meegemaakt. Er waren veel mensen verdrietig dat we weggingen. Er is wel een traantje gevallen.”

Yolanthe volgde haar man Wesley Sneijder na diens transfer naar OGC Nice naar Zuid-Frankrijk. “Een verhuizing is altijd pittig. Het is iets waar ik niet aan kan wennen. Je gaat weer van het ene naar het andere land.” Toch bevalt het de voetbalvrouw in Cannes. “Wie zou daar nou niet willen wonen? De mensen zijn er zo lief en aardig, dat valt gelijk op. Het eten en het weer, het kan bijna niet beter.”

De verhuizing van Istanbul naar Cannes was bijzonder omdat het de eerste keer was dat ook zoontje Xess Xava zijn spullen in moest pakken. “Het is de eerste keer dat we verhuizen met een kindje. Bij alles wat we doen, denken we wel, als Xess Xava zich er maar prettig voelt. We willen niet dat hij er te veel van mee krijgt.”

Het bijna tweejarige zoontje van Yolanthe en Wesley kan zijn hart ophalen in de tuin bij het optrekje in Cannes. “In de andere landen waar we hebben gewoond, hadden we meestal een appartement. Nu een prachtig huis met een grote tuin erbij. Ik heb al twee goaltjes gekocht, zodat Xess Xava kan voetballen. Als hij wakker wordt dan is dat het eerste wat hij roept: ‘voetballen’.”