Yolanthe nog niet bezig met kinderen

Yolanthe Sneijder-Cabau (28) is even in Nederland voor opnames van de film STUK! in het Friese dorpje Morra. In de film, die over pesten gaat, speelt Yolanthe de jonge ambitieuze rechercheur Saar Beerma die de vermissing van een meisje moet oplossen.

"STUK! is een heel heftig verhaal", vindt de in Turkije woonachtige actrice."Regisseur Steven de Jong (De Hel Van ’63) gaat de realiteit niet uit de weg." Yolanthe verwacht dat sommige scènes best schokkend kunnen zijn voor bioscoopbezoekers. "Kinderen knippen elkaars kleren kapot, plassen over die kleren, vormen kliekjes en gebruiken heftige woorden."
Volgens de actrice is het goed dat er aandacht voor is voor pesten, maar gelukkig is er ook ruimte voor wat luchtigheid in de film."Ik trek samen op met een oude, ervaren rechercheur die net met pensioen is gegaan. De wisselwerking tussen de eigenwijze Saar en haar wijze collega is heel grappig." De film is gebaseerd op een boek van Judith Visser en draait vanaf eind mei in de bios.
Yolanthe gaat heftige zaken zelf ook niet uit de weg. De presentatrice is net naar Brazilië geweest voor de EO en haar eigen stichting Free a Girl, die kinderen uit verschrikkelijke situaties bevrijdt. De presentatrice is de gevaarlijke krottenwijken (favelas) ingetrokken om enkele meisje van ongeveer 10 jaar te volgen die daar als prostituee werken."Ik stond ‘s nachts met een verborgen camera opgesteld om te filmen hoe die jonge meisjes tippelden" Dit is in april op tv te zien.
Tussen alle werkzaamheden door wordt Yolanthe donderdag op de filmset in Morra ineens gebeld door Wesley Sneijder, nadat hij zijn Turkse voetbalclub Galatasaray naar de achtste finale heeft geschoten van de Champions League."Lieverd heb je net gescoord?", zei Yolanthe tegen haar lover. "Gefeliciteerd! Ik houd van je."
Yolanthe is niet alleen druk met STUK! en Free a Girl, maar net voor de feestdagen wordt ook de nieuwe collectie van haar sieradenlijn uitgebracht via haar website. De ontwerpen maakt ze zelf."Daar zitten heel veel uren in. Tijdens het ontwerpen kom ik echt tot rust", zegt de bezige bij. "Ik ben heel trots op het resultaat", glundert de ontwerpster. De sieraden zijn volgend jaar ook in 300 winkels in Nederland verkrijgbaar.
Ook worden er binnenkort acht real life documentaires over haar leven uitgezonden bij SBS. Daarvoor zijn de opnames in volle gang."De camera volgt me naar China, Los Angeles, Turkije en Friesland." Yolanthe wil graag haar werkzaamheden achter de schermen laten zien. "Ook mijn leven met Wesley en mijn familie komt voorbij, maar de nadruk ligt op mijn werk." Wanneer de beelden op tv komen, is nog niet bekend.
In het nieuwe jaar zou de Spaans-Nederlandse actrice graag wat meer momenten met haar topvoetballer op de bank zitten. "Even niks. Dat lijkt me heerlijk", mijmert Yolanthe. Maar of die wens uitkomt? Er staan in elk geval alweer twee acteerprojecten op het programma, waarover ze nog niets kan zeggen. En mogelijk gaat ze nog naar het WK Voetbal in Brazilië. En een kindje? "Daar ben ik nu niet mee bezig", zegt ze vastberaden.