‘Yolanthe kan heel mooi spelen’

Regisseur Steven de Jong is onder de indruk van de acteerkwaliteiten van Yolanthe Sneijder-Cabau. “Yolanthe kan heel mooi spelen. Dat lijken mensen wel eens te vergeten.”

De Jong heeft de brunette gecast voor zijn nieuwe film STUK! als rechercheur Saar Beerma. Daarmee komt hij de belofte na die hij Yolanthe al een hele tijd terug maakte. “Ik zou een film met haar doen, maar die ging niet door. Toen heb ik met haar afgesproken dat we een andere keer zouden samenwerken”, vertelt de regisseur aan BuzzE voorafgaand aan de castpresentatie van STUK!.

“Ze heeft me bij dat vorige filmproject hartstikke verrast. Haar manier van werken beviel me ook. Ze gaat er vol energie en overgave in. Yo is een prima actrice”, zegt De Jong. “Maar het gaat in haar geval zo vaak over het randgebeuren. Dat is jammer.”

De Jong creëerde de rol van Saar Beers speciaal voor de actrice, die met haar voetballende man Wesley in Istanbul woont. “Deze rol past haar als een oude jas.” En ondanks haar hectische leven en de afstand greep de actrice deze kans met beide handen aan. “De liefde moet natuurlijk van twee kanten komen”, grapt De Jong. “Maar Yolanthe heeft zich hier speciaal vrij voor gemaakt.”

STUK! is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Judith Visser. De opnames voor de film beginnen vrijdag.