Yolanthe en Xess Xava moedigen Wesley Sneijder aan

Xess Xava mocht vrijdagavond langer opblijven. Met zijn moeder Yolanthe moedigde het negentien maanden oude zoontje van Wesley Sneijder zijn vader aan in de WK-kwalificatiewedstrijd van Oranje tegen Luxemburg.

Xess zag hoe zijn vader één keer scoorde. In de 34e minuut zorgde Wesley voor de 2-0. De wedstrijd eindigde in 5-0. Of dat genoeg is voor een plaats op het WK in 2018 in Rusland, is nog maar de vraag. Het Nederlands elftal heeft nog een aantal groepswedstrijden voor de boeg.

De wedstrijd van vrijdag was een bijzondere voor Wesley. De voetballer, die zijn 33e verjaardag vierde, speelde zijn 131e interland. Daarmee passeert hij het record van keeper Edwin van der Sar, die 130 keer uitkwam voor het nationale elftal.

Voor aanvang van de wedstrijd feliciteerde een aantal bondscoaches onder wie Wesley speelde hem met het record. Louis van Gaal drukte de voetballer op het hart Yolanthe “een dikke kus” te geven. In de Kuip, waar Oranje vrijdagavond speelde, hingen meerdere spandoeken voor Wesley. Op een van de doeken stond: wij zijn trots op jou papa!