Yfke Sturm’s toestand verbeterd

De toestand waarin Yfke Sturm zich verkeerd zou iets verbeterd zijn. Het model raakte zwaargewond bij een ongeluk met een surf jet.

De toestand van Yfke Sturm, die vorige week zwaar gewond raakte bij een ongeluk met een surfjet, zou verbeterd zijn. Volgens de Italiaanse krant La Repubblica is ze uit haar coma ontwaakt. Dat weet het dagblad door gesproken te hebben met professor Giuseppe Servillo, het hoofd van de intensive care-afdeling van het ziekenhuis van Napels Federico. De professor meldt wel dat het model nog niet volledig buiten levensgevaar is.

Yfke raakt donderdag zwaargewond tijdens haar vakantie in Italië. Ze viel van haar surf jet en werd vervolgens overvaren. 'Ze heeft een scheurtje in haar schedel en geen bloedingen, zoals ik in de media lees. Ze wordt in een roesje gehouden, zodat haar hoofd rustig blijft en kan herstellen', zei Yfkes vader Wilfried Sturm vrijdag tegen De Telegraaf. De moeder en broer van Yfke zijn sinds donderdagavond in het ziekenhuis Napels.

Yfke beviel in juli van haar baby Alexander. Volgens Wilfried wordt er goed voor de kleine gezorgd.

Update: Yfke's manager laat aan Shownieuws weten dat het 'goed' gaat met het model. Yfke mag woensdag het ziekenhuis in Napels verlaten. Naar verwachting reist ze dan meteen naar London, haar woonplaats. De dokters verwachten dat Yfke helemaal zal herstellen, maar dat zal nog wel enige tijd nodig hebben.