×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Years&Years-zanger moest geaardheid geheimhouden

19.03.2018 -

Olly Alexander, voorman van de Britse populaire band Years & Years, staat bekend als een hartstochtelijke voorvechter van LGBT-rechten. Maar aan het begin van zijn carrière werd hij geadviseerd om zijn seksuele geaardheid geheim te houden.


Tijdens een speech vertelde hij hoe hij en zijn band mediatraining kregen. 'Het gaat toch niemand aan met wie jij het bed deelt? Het is misschien beter om helemaal niets over je seksualiteit te zeggen', zou een trainer gezegd hebben.

Maar de eerste de beste keer dat een journalist hem naar zijn seksuele voorkeur vroeg, vertelde hij openhartig dat hij homoseksueel is. 'Ik moest dit doen voor mijn 15-jarige zelf, hem vertellen dat wij ons niet meer verschuilen', aldus Alexander.

De zanger vertelde dat hij last had van depressies en angststoornissen omdat hij zijn seksuele geaardheid geheim moest houden. Het uit de kast komen, heeft hem geholpen met zijn psychische problemen. Hij hoopt door zich hierover uit te spreken, lotgenoten te helpen.